Käyttäjätilien valvonnan (UAC) poistaminen käytöstä Windowsissa

Käyttäjätilin hallinta tai UAC (Käyttäjätilien valvonta) on Windows-työkalu, jonka avulla voimme seurata sovelluksia, jotka yrittävät tehdä muutoksia tietokoneeseen. Se on syy kuuluisalle "Haluatko antaa tämän sovelluksen tehdä muutoksia laitteeseen?”.

Tämä on ominaisuus, joka on aktivoitu vakiona molemmissa Windows 10, kuten aiemmat versiot (Windows 7 / Windows 8). Näin ollen aina kun suoritamme sovelluksen, joka vaatii järjestelmänvalvojan oikeudet, saamme mainitun kaltaisen varoitusilmoituksen:

Joissakin tilanteissa tällainen tilinhallinta voi olla ongelma. Voiko se deaktivoida?

Käyttäjätilien hallinnan poistaminen käytöstä Windows 10: ssä

Jotta poista käyttäjätilien hallinta (UAC) käytöstä Windows 10: ssä meidän on noudatettava seuraavia vaiheita:

  • Avaamme Ohjauspaneeli. Voimme tehdä tämän kirjoittamalla "Ohjauspaneeli”Cortanassa ja napsauttamalla paneelikuvaketta.
  • Oikeassa yläkulmassa olevassa hakukentässä kirjoitamme "UAC". Esitetyistä ehdotuksista valitsemme "Muuta käyttäjätilin hallinta-asetuksia”.

  • Käyttäjätilin valvonnan määritysikkunassa voimme poistaa ilmoitukset kokonaan käytöstä laskemalla palkin kohtaan "Älä koskaan ilmoita minulle”.
  • Klikkaa "HyväksyäJa käynnistä tietokone uudelleen, jotta muutokset astuvat voimaan.

Windows tarjoaa eritasoisia kokoonpanoja tilin valvontaa varten. Voimme aktivoida ilmoitukset aina, kun ohjelma tekee muutoksia tietokoneen ja Windowsin asetuksiin, vain silloin, kun se tekee muutoksia tietokoneeseen tai ei saa ilmoitusta. Kaikki muutokset tässä suhteessa edellyttävät järjestelmänvalvojan lupa.

Jättämällä ilmoitukset kokonaan pois käytöstä, vaarana on, että haittaohjelma tekee ei-toivottuja muutoksia tietokoneeseen ilman suostumustamme. Tätä ei suositella. Pidetään se mielessä!

Muista, että voimme aina aktivoida ne uudelleen nostamalla liukusäätimen kolmannelle tasolle, UAC: n oletuskokoonpanoon Windows 10: ssä.

Käyttäjätilin valvonnan poistaminen käytöstä Windows 8: ssa

Edellisissä Windows-versioissa prosessi on hyvin samanlainen:

  • Painamme näppäintä Windows + X ja avaat Työkalut-valikosta Ohjauspaneeli.
  • Kirjoitamme "UAC" ikkunan oikeassa yläkulmassa olevaan hakukenttään. Valitsemme "Muuta käyttäjätilien valvonnan asetuksia”.
  • Tilin valvonnan poistamiseksi käytöstä laskemme liukusäätimen alimmalle tasolle "Älä koskaan ilmoita minulle”.
  • Klikkaa "Hyväksyä”. Jos aktiivinen käyttäjä ei ole järjestelmänvalvoja, se pyytää meiltä käyttöoikeuksia käyttävän käyttäjän kirjautumistiedot tekemään muutoksia tietokoneeseen.

Käyttäjätilin valvonnan poistaminen käytöstä Windows 7: ssä

Kuten voitte kuvitella, Windows 7: ssä tilinhallinnan muutos on hyvin samanlainen kuin tähän mennessä nähdyt:

  • Napsauta painiketta alkaa ja pääsemme Ohjauspaneeli.
  • NapsautammeTurvallisuusjärjestelmä”.
  • "Aktiviteettikeskuksessa" valitsemme "Muuta käyttäjätilin hallinta-asetuksia".
  • Siirrämme liukusäätimen palkkia alaspäin "Älä koskaan ilmoita minulle”.
  • Klikkaa "Hyväksyä”Käynnistä tietokone uudelleen ja ota muutokset käyttöön. Tämän tyyppisten muutosten tekeminen edellyttää järjestelmänvalvojan oikeuksia. Muistaa!

Kuten näette, se on hyvin yksinkertainen prosessi, joka voi auttaa meitä ratkaisemaan laitteiden etähuoltoon liittyviä ongelmia - erittäin hyödyllinen yritysten tukipalveluille ja teknisille palveluille. Se voi myös auttaa lievittämään tiettyjä työpöydän hidastumisongelmia (vaikka siihen voimme käyttää myös muita temppuja lisätä Windowsin suorituskykyä).

Poista toisaalta tämäntyyppiset ilmoitukset käytöstä laajentaa suuresti tiimimme haavoittuvuutta. Varsinkin jos meillä on avoin pääsy Internetiin ja valvomme mitä tahansa muutoksia tai asennuksia laitteisiin. Käytä aina itseäsi viisaasti ja järkeä.

Onko sinulla Sähke asennettu? Saat parhaan postin joka päivä kanavamme. Tai jos haluat, lue kaikki meidän Facebook-sivu.