Chromeen tallennettujen salasanojen tarkasteleminen ja hallinta

Chromen "automaattinen täydennys" -ominaisuus on upea. JOS käytämme monimutkaisia ​​ja vahvoja salasanoja verkkotileihimme, emme todennäköisesti muista niitä. Siksi on tärkeää, että tiedämme kuinka voimme käyttää, tarkastella ja hallita tallentamiamme avaimia Google Chrome -tilillämme nopeimmin ja tehokkaimmin.

Kuinka tallentaa salasana Google Chromeen

Ensimmäinen asia, joka meidän on tehtävä ennen hallinnan aloittamista, on varmistaa salasanan tallennus on aktivoitu.

  • Androidista: Avaa Chrome ja napsauta valikkopainiketta (3 pystysuoraa pistettä oikeassa yläkulmassa) ja siirry kohtaan "Asetukset -> Salasanat”. Tässä uudessa näytössä varmistamme, että välilehti "Tallenna salasanat " se on aktivoitu.

  • Pöytätietokoneelta: Napsautamme käyttäjän kuvaketta selaimen yläosassa ja napsautamme "Salasanat". Voimme tehdä saman myös kirjoittamalla "chrome: // settings / passwords" osoiteriville. Kun olemme salasananhallintanäytössä, varmista, että välilehti "Ehdota salasanojen tallentamista"se on aktivoitu.

Nyt lataamme sivun, joka vaatii kirjautumisen. Kun lomake on täytetty tunnistetiedoillamme, Chrome kysyy meiltä, ​​haluammeko tallentaa salasanan. Valitsemme "Pitää”.

Jos napsautammeEi koskaan"Salasana lisätään luetteloon"Ei koskaan tallennettu”. Tällä tavalla meidän on aina annettava pääsysalasana aina kun tulemme kyseiselle verkkosivustolle.

Jos olet valinnut kirjautumistiedot, seuraavalla kerralla, kun lataamme kirjautumislomakkeen, Google täyttää automaattisesti käyttäjätunnus- ja salasanakentät. Jos meillä on useampi kuin yksi käyttäjä tälle sivulle, napsauta käyttäjäkenttää ja valitse haluamasi tili.

Kuinka poistaa salasana "Ei koskaan tallennettu" -luettelosta

Yhdessä vaiheessa emme ehkä halua Googlen tallentavan salasanaa ja mieluummin kirjoittavan sen itse. Jotain aivan ymmärrettävää arkaluontoisilla tunnistetiedoilla, kuten reitittimen tai pankkitilisi pääsytiedot.

Tässä tapauksessa, kun Chrome kysyy, haluammeko tallentaa salasanan, napsautamme "Ei koskaan". Päinvastoin, jos hetki tulee, haluamme kääntää tilanteen, meidän on vain siirryttäväKokoonpano -> salasanat ” ja selaa osioon "Ei koskaan tallennettu”.

Kaikki verkkosivustot, joilla olemme estäneet automaattisen tallennuksen, näkyvät täällä. Jos haluamme poistaa minkä tahansa sivun luettelosta, meidän on vain napsautettava "X" -merkkiä kyseisen URL-osoitteen vieressä.

Näin seuraavan kerran kirjaudumme tälle sivulle, Chrome kysyy meiltä uudelleen, haluammeko muistaa käyttöoikeustiedot.

Tallennettujen salasanojen tarkasteleminen Google Chromessa

Jos haluamme nähdä selaimessa Google-tilillemme tallentamamme salasanat, meidän on vain palattava "Kokoonpano -> salasanat ”, sijoita itsemme tilille, joka kiinnostaa meitä ja Napsauta silmäkuvaketta. Salasana näkyy näytöllä pelkkänä tekstinä.

Huomautus: Jos käytämme salasanalla suojattua tietokonetta, on välttämätöntä ilmoittaa tietokoneen käyttäjänimi ja salasana, jotta salasana näkyy.

Kuinka viedä luettelo kaikista muista salasanoista

Jos jostain syystä haluamme viedä kaikki salasanat ja tallentaa ne omaan tiedostoon, voimme tehdä sen seuraavasti:

  • Avaa Chrome-asetusvalikko kohdassa "Kokoonpano -> salasanat ”.
  • Napsauta juuri tallennettujen salasanojen luettelon yläpuolella olevaa valikkopainiketta ja valitse "Vie salasanat”.

  • Chrome näyttää varoitusviestin. Valitsemme "Vie salasanat”.

  • Lopuksi valitsemme polun, johon haluamme tallentaa luotu tiedosto CSV-muodossa.

Meidän on oltava selvää, että tämä tiedosto, joka sisältää kaikki avaimet sitä ei ole salattu. Joten jos joku avaa sen, hän voi nähdä kaikki verkkotileidemme tunnistetiedot pelkkänä tekstinä ja ilman suojausta. Tämä on suuri riski turvallisuudellemme: älä tee sitä, ellei se ole ehdottoman välttämätöntä.

Chromeen tallennettujen salasanojen tyhjentäminen

Jos olemme napsauttaneet vahingossa salasanaa, jota emme enää käytä, tai emme yksinkertaisesti halua tallentaa tiettyjä kirjautumistietoja, Google antaa meille mahdollisuuden poistaa ne.

Kuten aiemminkin, palaamme Chrome-salasanojen hallinta -valikkoon, menemme unohdettavalle tilille ja napsautamme silmän vieressä olevaa avattavaa valikkoa. NapsautammeLykätä”.

Tällä tavalla, jos kirjaudumme uudelleen kyseiseen URL-osoitteeseen, Google kysyy meiltä uudelleen, haluammeko tallentaa tunnistetiedot.

Päinvastoin, jos haluamme Poista kaikki Chromeen tallennetut salasanat kerralla, meidän on noudatettava näitä vaiheita:

  • Avaa Chrome-asetusvalikko ja siirry kohtaan "Lisäasetukset”.

  • Menemme alas ja napsautamme "Poista navigointitiedot”.

  • Napsauta tässä uudessa ikkunassaLisäasetukset", Lähdimme merkityksi"Aikaväli: Kaikki", Aktivoimme laatikon"Salasanat ja muut käyttötiedot”Ja poista muiden käytettävissä olevien ruutujen valinta. Napsauta lopuksi "Poista tiedot”Jatka kaikkien tallennettujen salasanojen täydellistä poistamista.

Meidän on pidettävä mielessä, että tämä prosessi on peruuttamaton. Siksi meidän on varmistuttava täysin ennen kuin ryhdymme niin syvälliseen toimintaan. Jos ei, meillä on parempi muisti seuraavalla kerralla, kun yritämme kirjautua sisään jonnekin!

Onko sinulla Sähke asennettu? Saat parhaan postin joka päivä kanavamme. Tai jos haluat, lue kaikki meidän Facebook-sivu.